Pisica,animalul de companie ideal


In fiecare dimineata cand ma trezesc, miauna si se mangaie pe langa piciorul meu pana o iau in brate, imi toarce pana termin cafeaua si se uita la mine mirata cand vede ca ies pe usa si o las singura .
Studiile clinice efectuate in spitale au aratat ca prezenta unui animal aduce o raza de speranta bolnavilor de orice varsta, iar terapia insotita de prezenta animalelor se aplica copiilor care sunt bolnavi de autism .
Oricine are un animal stie ca aceste are nevoie de ingrijire, mancare adaptata nevoilor sale,plimbare si multe atentie, dar in schimb,un animal iti binedispune o zi grea
si te ajuta sa treci peste perioadele stresante mai usor.
Pisica este un mare vanator si prinde soareci si tot felul de insecte deranjante: muste, tantari, gandaci.
O pisica sanatoasa are blana lucioasa si deasa, pofta de mancare, chef de joaca, se linge des, este atenta la fiecare zgomot si are urechile curate. Pentru a avea o pisica sanatoasa de care sa ne bucuram cat mai multi ani (cele mai longevive pisici ajung la 17-20 de ani), trebuie sa o ingrijim si sa o hranim bine, fara a uita de vizitele de rutina la veterinar. Vaccinarile si deparazitarile trebuie sa fie facute periodic, pentru ca pisica sa fie in siguranta atat din punctul de vedere al bolilor infectioase, cat si din cel al parazitilor.
Persoanele interesate de un animal de companie pot vizita diverse adaposturi de animale de unde pot adopta un suflet caruia sa-i dea o a doua sansa, sau pot accesa site-uri specializate in adoptia de animale.
In special familiile cu copii ar trebui sa adopte un animal pentru a-l invata de mic pe copil sa aiba responsabilitati si sa fie organizat.

Comments

comments

Camelcutza

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *