Cele mai daunatoare ingrediente din produsele cosmetice

In primul rand,vreau sa recomand un site,care mie mi se pare foarte folositor,https://www.cosmeticsdatabase.com/,site pe care se pot obtine informatii despre gradul de toxicitate si efectele in timp al oricarui ingredient cosmetic.Toate produsele cosmetice care vin in contact cu pielea noastra contin ingrediente care mai apoi sunt distribuite in tot corpul,iar majoritatea produselor cosmetice contin multe ingrediente chimice daunatoare,pentru a ieftini costurile de productie si pentru a mari termenul de valabilitate.Este exact aceeasi poveste ca si in cazul mancarii:mananci sanatos,ai artere curate,esti slab si ai mai putine probleme cu inima,circulatia etc.La fel si aceste cosmetice,prin ingredientele continute ne pot aduce in pragul unor boli foarte grave,gen cancer,alergii puternice.
Parabenii-compusi sintetici ce se gasesc in majoritatea produselor cosmetice,studiile clinice au gasit aceste substante in tumorile canceroase extirpate din sani,iar medicii recomand utilizarea deodorantelor si lotiunilor de corp care nu contin parabeni,pentru ca zona axilei si a sanilor este foarte sensibila,pielea fiind foarte permeabila.
SLS,SLES-lauril sulfat de sodiu,este substanta care produce spuma in sampoane,geluri de dus,substanta care irita pielea,impiedica cresterea fiului de par desi e continuta de sampon,preluat din produse cosmetice se poate depune pe organe,afecteaza sistemul imunitar.
PARFUMUL-substanta responsabila de mirosul placut al produsului cosmetic,este de sinteza chimica,este responsabil pentru alergii grave si neurotoxicitate.
PLUMBUL-61% din rujuri contin plumb,iar amuzant este ca brand-uri mai ieftine,ca Revlon nu au plumb,iar rujurile Dior contin o concentratie mare de plumb.Plumbul este responsabil conform studiilor clinice, de infertilitate,avort spontan,in cazul folosirii de catre femeile insarcinate trece in sistemul copilului si cauzeaza intarzieri psihice,agresivitate,iq scazut.
Nu sunt vreo nebuna care se cearta cu vanzatoarele cand vede o crema care contine parabeni,dar consider ca mai ales pentru ca am optiuni sanatoase in ceea ce priveste cosmeticele,trebuie sa evit ingredientele care mi-ar putea dauna pe termen lung.Da,acum sunt tanara,nu am probleme de sanatate si imi doresc si eu,ca orice alta fata,rujuri rezistente,creme performante si par cu volum,dar nu vreau sa le obtin si peste ani,sa ma trezesc ca toti doctorii din lume nu ma pot face bine.
Pentru persoanele care nu au habar ca exista cosmetice naturale la preturi de cosmetice normale,ieftine chiar,recomand produsele Alverde,care pot fi gasite in Romania in magazinele Drogherie Markt .

Comments

comments

Camelcutza

One Comment

  1. Am citit şi eu în multe locuri că multe produse high-end au tot felul de ingrediente controversate, de aceea nici nu-mi bat capul cu ele, prefer să cumpăr plumb mai ieftin de la Loreal, nu de la Dior.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *