Povestea lui Razvan

Este o poveste incredibila,care i se poate intampla oricui dintre cei la care tinem.Stiu ca blogul nu are ca tema topicuri umanitare,dar pur si simplu m-a izbit in fata povestea lui Razvan:
In ziua de 28 decembrie 2008, timpul s-a oprit pentru Raluca si Razvan Zainescu. Se aflau la Cluj, la socrii lui Razvan, si se pregateau de Sarbatori. Planuisera sa mearga cu nasii la un restaurant si sa se simta bine intre prieteni. Nenorocirea i-a lovit din senin.In timp ce dormea la pranz, Razvan a fost cuprins de convulsii. In 15 minute a ajuns un echipaj SMURD, iar in clipa in care doctorii au intrat in casa, lui Razvan i s-a oprit respiratia. A fost nevoie de 40 de minute de resuscitare si de sase injectii cu adrenalina in inima pentru a-l readuce la viata, timp in care creierul s-a aflat in hipoxie ( slaba oxigenare ). Razvan a intrat in coma profunda – coma 3 pe scala Glasgow ( scala Glasgow noteaza de la 3 la 15, in care sub 3 nu exista decat moarte clinica iar 15 inseamna starea unui om normal).
La aproape un an de la acea zi nefericita, cauza crizei ramane inca o necunoscuta.Razvan a fost transportat la Spitalul de Urgenta – terapie intensiva din Cluj. In urma analizelor RMN, Razvan a fost diagnosticat cu Encefalopatie Hipoxo-ischemica, avand leziuni pe creier ( ca urmare a hipoxiei ) la nucleii bazalici si in cortexul parietal. Sansele pe care le-au dat toti doctorii au fost minime in ceea ce priveste viata si recuperarea lui si au spus ca pana nu iese din starea de coma nu se poate face o estimare realista a afectelor hipoxiei asupra creierului si asupra recuperarii ulterioare.
In data de 16.01.09 Razvan a fost transportat in stare de coma cu elicopter SMURD la Bucuresti, la Spitalul Municipal, sectia de terapie intensiva. Aici s-au primit aceleasi pesimiste sanse.
In data de 19.01.09 Razvan s-a trezit din coma, in sensul ca a deschis ochii si in urma testelor ce i s-au facut e fost reevaluat pe scala 8 Glasgow. Incepand cu weekend-ul 31.01 si pana in 2.02 cand s-a confirmat totul si de catre doctori, Razvan a inceput sa dea alte semne: a miscat capul , a miscat putin o mana si un picior. Aceasta zi a fost ziua in care pentru prima data doctorii ( care au facut consiliu pe 2.02 ) au fost optimisti si au spus ca exista sanse pentru viata lui Razvan .
Tot in data de 2.02 cazul lui a fost acceptat de clinica LMU ( Klinikum der Universitat Munchen ) unde Razvan va sta in terapie intensiva neurologica si apoi la recuperare. La Clinica Schoen, din Munchen.A fost o sansa extraordinara data lui Razvan date fiind conditiile si posibilitatile de acolo si pe care nu le avem, din pacate, in tara noastra. Aceasta sansa a fost posibila datorita sprijinului financiar acordat de catre Deloitte, firma unde lucreaza Razvan, care a implicat in acest ajutor si alte filiale din Europa de Est si Sediul Central, dar si ajutorului familiei, prietenilor, colegilor de munca si cunoscutilor.
Eu am trimis un sms,si i-as ruga pe toti cei care au aceasta posibilitate,sa-l ajute pe Razvan!

Comments

comments

Camelcutza

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *