O mama bolnava…

 Accidentul de la Băneasa a nenorocit o tânără de 31 de ani . Pentru a fi operată în Rusia, Gabrielei Dumitran îi trebuie 20.000 de euro .
Nimeni să nu mai treacă prin ce a trecut Gabriela Dumitran, de 31 de ani, din Tg. Bujor… Accidentul rutier din 22 octombrie 2006 a nenorocit-o. Întâmplat la Băneasa, de unde tatăl ei, Neculai Fasolă, de 58 de ani, aflat cu ea în maşină, n-a mai putut scăpa cu viaţă. Nu are rost să refac acum filmul groaznicului eveniment. Gabriela, asistentă medicală generalistă la spitalul din Găneşti, din cadru sanitar activ a ajuns o fiinţă care îşi plânge singură de milă, condamnată de soartă să umble din spital în spital. Supusă intervenţiei chirurgicale la Galaţi. Coaste rupte, montarea unei plăcuţe de titan, paralizia membrelor inferioare… Cumplit! Transferată la Mangalia, i s-a pus diagnosticul paraplegie secundară, încercându-se recuperarea pe cale medicamentoasă şi prin kino-reflexoterapie. Externată la 1 decembrie 2006. După o nouă examinare radiologică, alt diagnostic, neîndurător şi acesta. Urmează să fie supusă unei noi operaţii, luna aceasta ori în martie, probabil la Spitalul Militar Central din Bucureşti. E copleşită de teama că ar fi posibil să nu se mai poată ridica niciodată din căruciorul cu rotile. I s-a întocmit dosarul pentru a fi pensionată, dar ce pensie i s-ar putea stabili, când ai 31 de ani, ca să facă faţă uriaşelor cheltuieli cu medicamentele, spitalele şi creşterea fetiţei sale de 7 ani, Alexandra? E realistă: ştie de pe acum că pensia sa va fi mică de tot.
Aflând că în Rusia există o echipă de medici cunoscută în toată lumea pentru recordurile sale în lupta cu cele mai cumplite diagnostice, a scris clinicii de specialitate respective, din Moscova, singura care ar putea-o scăpa de cărucior, primind răspuns favorabil. Dar de unde, în aceste vremuri, 20.000 de euro, costul deplasării cu avionul, pentru ea şi însoţitor, şi al operaţiei propriu-zise?
Ştiind că la primărie şi în Consiliul Local sunt oameni care nu rămân insensibili la durerile altora, s-a adresat domnului Ştefan Arfire, cu un memoriu scris, solicitând să fie ajutată. Ce a decis primarul: mai întâi, dumnealui şi vicele, dl Chelăraşu, vor scoate fiecare din buzunar, pe 14 februarie, ziua de leafă, câte un milion de lei vechi, bani ce vor fi depuşi în contul RO08RNCB0141040398910001 deschis la B.C.R. pe numele Gabrielei Du­mitran. Au îndemnat angajaţii primăriei să contribuie şi ei cu cât pot, din salariile lor, pentru salvarea asistentei Dumitran. Prezentând memoriul în Consiliul Local, aleşii au hotărât ca Gabriela să primească 10 milioane de lei vechi. Tot atâta şi pentru Iulian Bardaş, de 26 de ani, victimă a aceluiaşi accident, ajuns şi el la stadiul de om în cărucior. Cât despre Gabriela, ea şi fetiţa ei au nevoie de ajutorul dumneavoastră. Orice sumă, oricât de mică, e importantă! 

Gabriela are nevoie de 5000 de euro pentru un carucior care sa o ajute sa duca o viata mai usoara. Blogul Gabrielei,cu toate informatiile medicale si de contact necesare il gasiti aici.Textul este preluat de aici.

Comments

comments

Camelcutza

2 Comments

  1. Camy,imi pare ft. rau pt. aceasta tragedie si sper sa fie cineva care citeste acest articol are aceasta suma sau macar cunostintele pt. a face ceva….si eu am scris un articol despre drama unei familii.Eu cred ca de sarbatorile frumoase care vor veni putem sa ne amintim si de cei bolnavi,donand putin din putinul nostru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *