Reintoarcerea comunismului in Afi Palace

Sa ne intelegem, sunt copilul comunismului, adica atunci am deschis ochii si am vazut cam tot ce era de vazut. In aceeasi perioada, mi-am dezvoltat fetisul pentru all things beauty (adica la 3 ani, utilizam trusa de farduri a mamei). Sunt un copil precoce si-mi amintesc multe chestii din perioada pre-revolutie. De aceea, am avut un flashback cand am calcat duminica in Afi Palace. In fata majoritatii magazinelor, o masa cu o panza albastra, o culoare odioasa, pe care erau prinse niste foi cu afisul “reduceri 70%”. Iar pe multe mese erau si haine, ca sa vada plimbaretul necalcator de prag ce pierde. Singura comparatie care-mi trece prin cap este cu Europa, minunatul complex de pe maidanul Colentinei. Dar, din nefericire, diferentele sunt vizibile cu ochiul liber, adica preturile din Afi, chiar cu reducerea de 70%, tot nu sunt pentru buzunarul romanului tipic, spre deosebire de produsele din Europa (unde, dupa parerea mea, panza de pe mese are o culoare infinit mai frumoasa decat cea de pe mesele din Afi). Comunismul s-a intors, pentru perioada reducerilor, in Afi. Urmeaza, sper, reintoarcerea lui Antonescu, poate asa nu voi mai da la orice pas de refrenul “Oameni buni cu suflet mare si cu credinta in Dumnezeu, care vreti si care puteti…”
Daca vreti sa vedeti ceva dragut intr-o mare de kitsch, urcati la etajul 1, deasupra Realului, si veti da peste un targ (nu stiu de ce anume, ca cei din Afi sunt foarte secretosi cu targurile, nu stii niciodata unde e targul, ce gasesti, de ce e acolo) si veti gasi un stand cu carti (dintre care multe la reducere), un stand cu produse bio (recunoscut Cattier!) si cel mai frumos stand (si singurul de care nu m-am apropiat), standul cu dulciuri.

Comments

comments

Camelcutza

2 Comments

  1. M-ai facut curioasa cu impresiile tale….Mie niciodata nu mi-a placut Afi, imi pare rece, aglomerat si fara organizare.

  2. dap, le-am remarcat..tarabe dom’le:))
    ce naspa, eu nu am mai intrat in respectivele magazine, nu ca ar fi fost printre preferatele mele

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *