Traian Basescu si scaderea salariilor bugetarilor

Pentru cazul in care ii mai crede cineva pe Basescu si marioneta Boc:
Joi seară, pe canalul France 2, şeful FMI Dominique Strauss-Kahn a a spus că Fondul Monetar Internaţional a refuzat iniţial ca Guvernul României să scadă salariile bugetarilor cu 25%, deoarece, în opinia oficialilor Fondului, acest sacrificiu al României ar fi prea mare, anunţă realitatea.net.
Kahn a declarat că FMI a cerut Guvernului român să creasca impozitele pentru cei bogaţi, dar Guvernul român a refuzat, a declarat şeful FMI la televiziunea franceză.

Tot joi, într-o conferinţă de presă, Caroline Atkinson, directorul pentru relaţii externe în cadrul FMI, a mărturisit că FMI nu a insistat asupra tăierii salariilor bugetarilor din România, aceasta fiind decizia Guvernului de la Bucureşti. De asemenea, Atkinson a mai precizat că este important ca cei vulnerabili să fie protejaţi.
Si chiar daca stirea e spusa de ziarul “mogulului”, exista si inregistrarea video a respectivului interviu, pentru cei care inca mai cred ca “mogulii” vor sa-l darame pe porumbelul alb, Basescu.

Comments

comments

Camelcutza

12 Comments

 1. Thanks for sharing.
  Ce sa mai zicem de catedrala neamului de 400 de milioane de euro?! 😐

 2. Offf pai sa plateasca impozit si biserica!!!
  sa se legalizeze prostitutia si sa plateasca si ele impozit!! da stiu nu se vor oferi.
  Plus…sa fie impozit diferentiat la cei foarte bogati. For god’s sake!!!!

 3. Foarte interesant cum o auto-proclamata “beauty addict” care scrie despre “chestii pufoase si hello kitty” a devenit analist economic. Nu te-au invitat deja la antena 3 sa-ti dai cu parerea despre solutii de iersire din criza?

 4. @Anonim: cata vreme e blogul meu, scriu ce vreau. Am postat un citat, nu mi-am dat cu parerea legat de ce ar trebui facut. Si nu vad de ce un absolvent de drept, cum e Boc, e mai capabil in ceea ce priveste economia decat mine. Sau un capitan de vas, cum e Basescu. Plus ca faptul ca am un blog de beauty nu ma face vreo neajutorata intelectual, lipsita de pareri. Nu am zis ca sunt analist economic, am prezentat declaratiilor unor oameni care chiar sunt economisti de talie mondiala (ca doar omul ala conduce FMI) care nu au fost de acord cu masurile luate de guvernul Boc.

 5. Imi este scarba numai cand aud de ei. Nu mai suport sa traiesc intr-o tara condusa de asemenea oameni care ne cred niste prosti.

 6. Fara suparare, dar suntem prosti atat timp cat acceptam. Ar trebui sa facem un protest/greva general/a, poate se vor potoli cand vor vedea ca tara este in stare sa nu mai produca nimic. Altfel, daca nu facem ceva de amploare, vor crede ca acceptam, ca ne e bine asa si ne vor stoarce de bani.

 7. @Anonim: atunci cand a fost greva RATb, pentru ca a fost o zi fara Ratb, s-a rezolvat imediat. In schimb acum, ce ar putea sa faca pensionarii si bugetarii? Nu mai merg la serviciu? Le taie din salariile si asa mici. Nu-si ridica pensiile? Lol

 8. Mda, stiu, o sa aruncati cu oua si rosii in mine, dar eu sunt de parere ca nu e nimic rau in a mai taia din salariile bugetarilor si din pensii, DAR cu conditia sa se taie din veniturile celor care depasesc salariul mediu pe economie sa zicem, si eventual sa fie proportionala cu venitul aceasta taiere.
  Si sectorul privat a aplicat masuri destul de drastice in ceea ce priveste micsorarea salariilor si chiar reducerea personalului si n-a mai murit nimeni.
  Cred ca trebuie sa facem cu totii anumite sacrificii pentru a iesi din acest impas blestemat numit criza.
  Si da, nu sunt bugetara, lucrez in sectorul privat.

 9. @Clarra: sunt de acord cu tine. Dar ce ne face, ca scad salariile de 800 de ron si pe cele de sute de mii de euro, nu? (si eu lucrez in privat, nu stiu de ce toata lumea crede ca lucrez la stat).

 10. Avem ce am votat, sau.. mai nou n-a votat lumea. Ne merităm soarta pe deplin, ne conduce un om care e fix imaginea generală a românului cu toate că ne place sau nu şi chiar sunt de părere că în ţara asta nu va fi vreodată bine, asta pentru că nu ai cum să schimbi 20 şi ceva de milioane de oameni peste noapte. Vom fi minţiţi în continuare şi vom închide ochii pentru că prea mulţi din apropierea noastră lucrează la stat şi fură de rup, prea mulţi primesc salarii imense pentru mutat o hârtie de pe un birou pe altul, prea mulţi trăiesc de azi pe mâine la un patron care nu-şi plăteşte dările şi are angajaţi fără carte de muncă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *