Inception


Inception este un thriller sci-fi regizat de Christopher Nolan ( cel care a readus la viata franciza Batman) si il are in rolul principal pe Leonardo DiCaprio. Sunt total imuna la farmecul acestuia, l-am vazut in multe filme si de fiecare data m-am intrebat de ce or fi hoarde de admiratoare dupa el…In acest film, personajul principal este un arhitect specializat in crearea unei lumi in vis, pe mai multe planuri, lume in care aduce un subiect si-i fura secretele. Scenariul este omogen si intamplarile decurg logic, partea vizuala este foarte bine realizata (se vede ca s-au investit bani multi) insa premisa fimului mi se pare subtire, modul in care ei vad visul  este total imaginativ si empiric, nu exista prea multe tangente cu stiinta. Jocul actorilor este factorul  care salveaza acest film de caderea in ridicol, si i-am revazut cu placere pe Marion Cotillard si Ken Watanabe. Daca nu vedeti inimioare cand il priviti pe Leonardo DiCaprio, nu va recomand sa mergeti la cinema sa vedeti acest film. De obicei, experienta deosebita de a vedea filmul la cinema suplineste (in cazul meu) eventualele neajunsuri ale acestuia, insa de la acest film am iesit total neimpresionata, si fara a fi vreun pic uimita de final (pe care l-am prevazut din minutul 15 ).

Comments

comments

Camelcutza

9 Comments

 1. nu inteleg, ce anume ai prevazut in legatura cu finalul?
  finalul e facut in asa fel incat sa nu stii daca inca viseaza sau daca e in realitate.

 2. @Alina: ba stii. La un moment dat in film spune ca daca titirezul se invarte fara oprire e vis (si asa s-a terminat, deci era vis).

 3. “Cobb spins his totem to test reality but is distracted by the reunion. The top wobbles as the screen cuts to black, leaving the audience to wonder if Cobb is still dreaming”

 4. da, asta scrie si acolo. invarte titirezul dar nu e atent la el dupa care se termina filmul. asa ca titirezul putea sa cada …sau nu.
  acum depinde de fiecare ce crede. cam ca in Shutter Island, oarecum, daca l-ai vazut.

 5. @Alina: aici mi s-a parut mult mai clar. filmul se incheie cu imaginea titirezului care se invarte continuu. filmele seamana mult de tot, asta insa parca a fost mai clar

 6. @Camelcutza: Ai vazut ca in film a fost faza cand in vis a mers perfect drept, dar la sf filmului a mers drept in prima secventa dar in a 2-a incepea usor sa se deschilibreze dar nu l-a aratat si a si cazut, eu cred ca a fost in viata reala, altfel nu trebuia ca titirezul sa se dezchilibreze !

 7. Nu are nicio legatura cu titirezul.Legatura vine odata cu verigheta pe care o poarta doar in vise, cu acei copilasi care sunt imbracati la fel ca proiectiile lui din vis, si alte amanunte.Este irelevanta notiunea “se invartea drept dar apoi incetinea si cadea.”Mai multe aici https://www.imdb.com/title/tt1375666/faq#.2.1.10 la intrebarea : Was the end a dream or reality?

 8. nici eu nu sunt de acord aici…ce puteai sa prevezi din min 15?
  a fost un film interesant cat de cat..dar parca i-a lipsit ceva…adev esenta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *