Despre reciclare dusa la extrem

Sa zicem ca acum ceva timp, am scris un articol de proba pentru un post de redactor. Si sa zicem ca am fost si aleasa. Iar acum, trebuie sa iau toate articolele celorlalti candidati si sa le “reciclez”, astfel incat sa fie folosite. In ce tara traim in care articolele de proba plutesc intr-un haos nemasurat de lege, astfel incat oricine poate sa le ia si sa faca ce vrea cu ele? Ca daca nu eram aleasa si vedeam ca mi-au publicat articolul, as fi facut foarte urat.
Insa imi pare rau ca nu pot face o lista cu “perlele” din articole, totusi la postul asta au candidat oameni cu ceva studii in domeniu…nu ar fi normal sa recitesti un articol de proba, la fel ca si o foaie de examen? Faci 12 ani de liceu + niste ani de facultate (cu profil uman) si nu esti capabil sa exprimi niste ganduri simple asa incat si cel mai prost din curtea scolii sa le priceapa? Mi-am petrecut ultimele 30 de minute razand de niste oameni care ar trebui by default sa stie limba romana…

Comments

comments

Camelcutza

11 Comments

 1. ehe…eu sunt la Litere si n-ati vrea sa stiti ce colege am…si n-am avea nimic cu ele, daca n-ar ajunge profesoare…romania e un cos de gunoi…ca tot vorbeai de reciclare…

 2. felicitari!
  insa…daca as fi fost in locul tau, banuiesc ca as fi refuzat sa reciclez respectivele articole…stiu ca e mult de munca, insa cred ca as fi incercat sa le propun angajatorilor sa scriu eu niste articole noi, mai ales daca cele “de reprodus” sunt atat de varza precum spui.
  depinde acum si care e situatia…din pacate in perioada asta multi dintre noi ajungem sa facem lucruri pe care nu credeam a le face vreodata sau sub demnitatea nostra.
  eu am o etica a muncii si a vietii in general foarte teapana….poate de aceea inca nu am reusit nici sa-mi gasesc un loc de munca stabil care sa ma multumeasca deplin.
  insa stiu sigur ca, exact asa cum ai spus si tu, daca cineva mi-ar fi reprodus munca fara permisiunea mea…as fi fost foaaarte suparata!

 3. @Monica: sa stii ca de cand am blogul m-am pomenit ca diverse site-uri, cu oameni angajati si platiti, preiau articole de la mine, cu link sau fara. Si asta sucks, ca pe mine nu ma plateste nimeni sa scriu, si ei isi updateaza site-ul gratis:). Si eu sunt foarte protectiva cu ideea de drepturi de autor, insa, se pare ca respectivele articole plutesc in hau, nu apartin cuiva. PLus ca modificate, vor fi destul de diferite de forma originala.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *