No more models!

Ma rog, e vorba despre cazul unei reviste britanice care in urma unui sondaj printre cititoare, a decis sa renunte la modele si sa foloseasca real women pentru pozele din revista. Sincera sa fiu, sunt cam satula de fete de 20 de ani care fac reclama la creme antirid, insa nu cred ca problema majora sunt fotomodele, pentru ca pozele lor sunt prelucrate in Photoshop. Modelele pleaca, Photoshop-ul ramane…Voi ce-ati prefera sa vedeti in reviste, fotomodele sau fete obisnuite?

Comments

comments

Camelcutza

7 Comments

 1. Sunt ani multi de cand au inceput manifestele impotriva standardelor absurde,si cu toate astea eu vad acelasi tip de fete in reviste si pe podium.Ca nu se mai cauta siluete anorexice,bla bla….si 90% din modele tot asa arata,nu mai zic de hainele pe care le gasesti in magazine.La noi mai sunt si manechine apropiate de femeile obisnuite,cu ceva forme,dar daca ma uit pe altamira models off duty absolut toate sunt inalte si incredibil de filiforme.
  Englezii stau mai bine,ale lor au ceva carnita si se promoveaza silueta clepsidra si formele de genul Kelly Brook.
  Dar ce te faci cu restul?E faimos cazul Filippa Hamilton,concediata de Ralph Lauren pentru ca ar fi prea grasa si scandalul iscat in jurul campaniei a carei protagonista era,cand i-au photoshopat pozele incat arata de-a dreptul horror,capul normal si corpul de 35-40 kg…pana si eu care iubesc trupurile subtiri am fost scarbita de fotografii.
  https://www.nydailynews.com/lifestyle/fashion/2009/10/14/2009-10-14_model_fired_for_being_too_fat.html

 2. Prefer sa vad femei obisnuite in marea majoritate a reclamelor dar si modelele sunt binevenite insa nu photoshopate la perfectie!
  Observ ca barbatii din zilele noastre se uita scarbiti la o fata care are putina celulita. Devenim exagerati!

 3. Daca pun fete obisnuite si “retusate”, multumesc, care care mai e diferenta?!
  Ca si modelele sunt aproape de perfectiune, poate, dar in poze par de pe alte meleaguri supra omenesti.
  Poate si modele, si fete normale, dar fara retusuri… Oare s-o putea?

 4. din partea mea pot sa fie si femei “normale” si modele. as fi mult mai incantata daca n-ar mai photoshopa la greu pozele. asta conteaza de fapt. ca-mi vinzi mie fond de ten si pui pe poster o duduie cu tenul absolut perfect, insa rezultatul asta eu nu-l voi obtine niciodata, nici pe departe, nici in semi-intuneric si cu ochii semi-inchisi.

  adevarul e ca nici o femeie, normala’ sau “model” nu e perfecta, iar asta e ceea ce ar trebui noi sa vedem pentru a nu ne mai complexa si pentru a crede in promisiuni reale.

  nimeni nu are tenul perfect neted, fara pori si fara riduri, fara capsulele genunchilor vizibile (apropo: alea sunt proeminente cu cat esti mai slaba), sau fara macar un fir de par in dezordine.

  ce mi s epare mai trist e ca am vazut ca se dezvolta trendul PhotoShop-ului si pe bloguri de fashion si beauty, am vazut si pe lookbook. sunt fete care posteaza machiaje sau tinute si photoshopeaza la greu pozele.

  exista o mare presiune asupra lor de a afisa perfectiunea, chiar falsa. multe din noi care avem cunostinte elementare de calculator si programe foto ne dam seama imediat de asta. pacat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *