Despre Omega 3

Am fost rugata sa vorbesc despre Omega 3, ca parte a unei minii campanii pe bloguri. Stiu ca suntem toate interesate de alimentatie sanatoasa, eu cel putin aud zilnic de la mama (ma rog, nu zilnic, ca nu mai stau cu ai mei) despre acizii saturati si nesaturati. De exemplu, mama mananca zilnic 5 nuci (she is a healthy food nazi).
Omega 3 sunt niste acizi grasi nesaturati care nu pot fi sintetizati de corpul uman dar joaca un rol esential in functionarea lui.

De unde putem lua Omega 3? 

Din peste sau nuci (cel putin eu, ca astea sunt alimentele care contin omega 3 si sunt cat de cat la indemana, nu stiu cati dintre noi mananca seminte de in, de exemplu).

Care e rolul Omega 3 in organism?

Acesti acizi previn bolile de inima, ajuta la dezvoltarea creierului, intaresc sistemul imunitar, previn sau incetinesc unele boli psihice si imbunatatesc functiile cognitive. De fapt, sunt niste elemente care imbunatatesc felul in care functioneaza organismul nostru.

Aceasta campanie se desfasoara la initiativa Lysi Romania (AICI le gasiti pagina de FB si AICI site-ul) si pentru ca particip la aceasta campanie, voi primi o cutie de Omega 3 pe care i-o voi da tatalui meu (care are aritmie cardiaca si am citit ca Omega 3 ajuta si aceasta afectiune).

Voi tineti cont de recomandarile medicilor in ceea ce priveste dieta? Obisnuiti sa mancati des alimente cu continut de Omega 3?

Comments

comments

Camelcutza

2 Comments

  1. Da, imi place pestele in general dar si cel care contine Omega 3(somonul, codul,heringul si sardinele).
    E bun si Omega 3 din canepa, dar acesta este un acid gras Omega 3 cu lant scurt. Vezi aici la pag. 5 diferenta intre Omega 3 lant scurt/lung.
    Iau si Arctic-Sea Omega 3 (ca dr. Menci) pentru ca am auzit ca si creierul si retina sunt formate din Omega 3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *