Ce este frumusetea ?

Frumusetea e o stare de spirit si in nici un caz un lucru exclusiv fizic.
Am intalnit de-a lungul anilor atatia oameni catalogati drept “frumosi” dupa standardele de frumusete ale revistelor de moda, si care totusi nu m-au impresionat. Un om frumos este cu adevarat asa atunci cand pare frumos si reflectat in ochii celor pe care-i intalneste. Dupa ce am cunoscut o multime de oameni de-a lungul vietii mele, mi-am dat seama ca frumusetea pentru mine se rezuma la 3 calitati: simtul umorului, originalitate si inteligenta. Restul se pot cumpara, machia, imbraca. Insa un om care ma face sa rad, un om care priveste lumea intr-un mod interesant, un om care nu se adapteaza standardelor societatii, acesta reprezinta pentru mine un exemplu de frumusete. Pentru ca la fel cum arta are menirea de a te pune pe ganduri, la fel un om frumos iti schimba modul in care privesti lucrurile, iti influenteaza viata si-ti deschide noi perspective.
Altfel, fizic, frumusetea e un lucru subiectiv, e o zicala veche “nu-i frumos ce e frumos, e frumos ce-mi place mie”. Oameni diferiti vad ca diferit modul in care ar trebui sa arate partnerul ideal, si cateodata aceasta imagine nu-i nici macar clasicul 90-60-90, atat de vehiculat in lumea modei. Daca in Renastere erau admirate femeile corpolente, in epoca victoriana la moda era talia de viespe, apoi in anii ’20 look-ul androgin a luat amploare, urmat fiind de o epoca care punea accent pe feminitate si glamour. Clar, o femeie care era considerata frumoasa intr-o anumita epoca ar fi fost in afara standardelor de frumusete intr-o alta.

Ce este frumusetea ?
Sophia Loren a spus: “Frumuseţea este ceea ce te simţi în interior şi ea este cea care se reflectă în ochii tăi. Nu este ceva care ţine de fizic” si cred ca ea este exemplificarea suprema a ceea ce a spus, pentru ca la 81 de ani arata extraordinar si emana o eleganta si o pofta de viata greu de intalnit la persoane care au un sfert din anii ei. Cred ca exemplul Sophiei Loren este cu adevarat important in discutia despre frumusete pentru ca in general se zice ca femeile, pe masura ce inainteaza in varsta, isi pierd din frumusete, ori in cazul ei, frumusetea fizica a fost transformata intr-o frumusete atemporala.
Haideti sa nu ne mai luam asa in serios standardele de frumusete si sa punem pe piedestal alte valori care-s mult mai importante, cum ar fi compasiunea, inteligenta, originalitatea, spiritul ludic si simtul umorului. Avem o singura viata si ar fi frumos sa o traim zambind, ignorand standardele impuse de altii si creandu-ne propriile idealuri de frumusete.

* Frumusețea este încredere și curajul de a învăța ceva nou. Despre toate acestea vorbește și filmulețul de mai jos din Tabăra de Frumusețe, realizat de revista Femeia. împreună cu Avon. #programdetransformare
https://youtu.be/vDwCXfaReI0

Nu uitati ca ma puteti urmari si pe:   ♥ Bloglovin ♥ Facebook ♥ Instagram ♥ Twitter ♥ Youtube

 

Comments

comments

Camelcutza

2 Comments

  1. Frumusetea este o stare de spirit! Este o atitudine! Am vazut oameni ce pareau urati, dar radiau o frumusete interioara enorma.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *