Concluzii dupa 6 ani de purtat lentile de contact

Hello ladies!

Astazi revin cu un articol cu o serie de concluzii dupa 6 ani de purtat lentile de contact. Atunci cand am hotarat sa incep sa port lentile de contact am fost influentata de 2 factori:

  1. o miopie foarte mare din cauza careia fara lentile sau ochelari mi-era imposibil sa functionez in parametri normali
  2. stiam ca din cauza faptului ca miopia mea nu este inca stabilizata ( nici acum nu este) nu ma pot opera de miopie ( de fapt, de operat ma pot opera, dar doctorii la care am fost mi-au spus ca nu pot garanta rezultate din cauza faptului ca miopia nu este inca stabilizata)

Primul pas a fost bineinteles un consult oftalmologic pentru stabilirea dioptriilor lentilelor de contact ( dioptriile ochelarilor difera de cele ale lentilelor de contact) . Urmatorul pas sa merg intr-o optica medicala si sa rog sa mi se ofere mostre de lentile de contact pentru dioptriile mele si sa ma invete sa le pun si sa le scot. Dupa o perioada de acomodare cu lentilele ( si aici ma refer mai mult la procesul de pus-scos decat la purtare efectiva) am cumparat prima mea pereche de lentile de contact. De atunci am purtat mai multe tipuri de lentile de contact, inclusiv colorate cu dioptrii, si am invatat urmatoarele lucruri:

  • respectati INTOTDEAUNA toate normele de folosire ale lentilelor de contact ( modul de depozitare, de curatare, cat de des se schimba lentilele, solutiile de curatare si cutiile de depozitare) pentru ca ochii sunt sensibili si va puteti trezi cu foarte multe probleme generate de folosire/ depozitare incorecta, din care conjunctivita ar fi una dintre cele mai blande. Nu am facut niciodata conjunctivita pentru ca am foarte mare grija sa ma spal pe maini inainte sa manuiesc lentilele si sa respect toate normele de igiena.
  • comparati preturile magazinelor fizice si ale celor online. Vorbeam de curand cu o prietena care-si cumpara lentile de contact de la o optica dintr-un centru comercial si am ramas amandoua uimite sa constatam ca platea dublu fata de cat platesc eu pe fix aceleasi lentile de contact.
  • e bine sa va asigurati ca sunteti la curent cu felul in care se folosesc, pastreaza si curata lentilele de contact. Cunosc mai multe persoane purtatoare de lentile de contact carora le-au spus consultantii din Optica ca o pereche de lentile de contact de la un anumit brand poate fi purtata fara intrerupere 3 luni, cand de fapt nu exista lentile de contact care se poarta 3 luni la brandul respectiv.
  • mergeti la consult oftalmologic ori de cate ori va recomanda medicul oftalmolog ( nu e de gluma cu sanatatea ochilor) .
  • e de preferat sa va ajute cineva specializat sa puneti si scoateti lentilele la inceput. Stiu ca sunt multe site-uri care contin teoria si sunt clipuri pe Youtube si cu practica, dar din experienta mea e mult mai simplu sa va arate cineva pe viu.

In momentul de fata folosesc lentilele de contact lunare TopVue Air de la videt.ro. O cutie cu 6 lentile costa 99 de lei, iar daca aveti aceeasi dioptrii la ambii ochi lentilele va ajung pentru purtare zilnica timp de 3 luni ( o lentila se poate purta o luna) . Nu port lentile de contact zilnic, insa daca vreau sa port ochelari de soare sau sa ma machiez sunt o optiune foarte comoda iar cele de la TopVue se numara printre preferatele mele pentru ca nu imi dau senzatia de ochi uscati nici in conditii de vant sau aer conditionat.

Concluzii dupa 6 ani de purtat lentile de contact

 

Cam asta e parerea mea despre lentilele de contact, acum as vrea sa stiu daca voi purtati lentile de contact si ce preferati, lentilele de contact sau ochelarii?

 

Pentru a fi la curent cu noutatile, ma puteti urmari pe  ♥ Bloglovin ♥ Facebook ♥ Instagram ♥ Twitter ♥ Youtube

Comments

comments

Camelcutza

One Comment

  1. Lentilele de contact lunare trebuiesc scoase pe timpul nopții, sau le pot pune azi și să le scot peste o lună?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *