Experienta mea cu scoala de soferi Nelit

Am ezitat daca sa scriu sau nu acest articol pentru ca experienta cu o scoala depinde mult si de om si de asteptarile lui dar pana la urma m-am  hotarat sa il scriu pentru ca si mie mi-ar fi placut sa citesc o parere mai amanuntita despre scoala de soferi Nelit inainte sa ma inscriu. Inainte sa ma inscriu am cautat si eu review-uri despre scolile de soferi din zona, cautand o scoala de soferi buna in sectorul 6.

Daca vreti doar un mic rezumat, parerea mea despre scoala de soferi Nelit este una buna. Ca dovada ca am luat permisul auto din prima. Desi cu siguranta nu m-am nascut la volan si cand am inceput scoala eram total paralela cu condusul, masinile si legislatia.

Am inceput scoala cu cursurile de legislatie cu Mircea Pulpea, o saptamana jumate de legislatie si chestionare. Ne-a recomandat sa luam nustiuce carte de chestionare, dar eu am preferat sa le fac direct pe site-ul politiei. Domnul Pulpea a fost un profesor ok, nici mai bun nici mai prost decat alti profesori. Eu personal as pune mai mult accentul pe predare, chestionare suntem si noi capabili sa facem acasa. Mai degraba as fi facut acelasi chestionar impreuna, toti elevii, decat in sistemul de a alege fiecare un chestionar pe care sa il rezolve individual. Cu siguranta daca faceam toti acelasi chestionar am fi reusit sa invatam mai mult decat daca fiecare facea doar 1 chestionar per lectie, ca atata reuseam sa facem in conditiile in care eram 10-15 in sala.

Urmatorul pas a fost cel de practica, adica condusul efectiv. Aici a fost marea problema. Scoala de soferi Nelit este una cautata si cu multi clienti, motiv pentru care desi te inscrii sa faci practica pe  o anume masina, cateodata nu vei reusi acest lucru. Eu de exemplu am vrut sa fac pe Logan si m-am mutat apoi pe VW Golf pentru ca pe Logan era bataie si ar fi trebuit sa astept pana sa incep ( nu stiu cat ar fi trebuit sa astept, dar si pe Golf am asteptat vreo saptamana daca nu mai mult, pentru prima sedinta) . Am platit o diferenta de 200 de lei si nici pe Golf nu era prea liber, daca eu in timpul scolii am facut practica doar o data 2 sedinte pe saptamana, in rest doar cate o sedinta. De asta cred ca a durat si asa mult scoala si pana am luat permisul ( am inceput pe 9 iunie si permisul l-am luat pe 14 octombrie) si cred ca daca as fi facut mai mult de o sedinta pe saptamana as fi fost mai increzatoare si mai priceputa.

Instructorul meu a fost Costin Nicolae, pe care dupa prima sedinta l-as fi strans de gat. Va invit sa vedeti ACEST clip ca sa intelegeti mai bine de ce. Acum privind in urma, imi dau seama ca nu a fost cel mai prost instructor daca m-a adus de la a nu avea habar de masini, la a lua permisul din prima. Ce cred ca ar fi putut face mai bine tine de modul de predare: cred ca eu personal as fi inteles mai bine daca mi-ar fi explicat anumite concepte, cum ar fi virajul la stanga ocolind axul drumului ( el pur si simplu imi spunea sa fac stanga si imi arata unde sa ma duc ca sa ma incadrez, dar pentru mintea mea ar fi fost mai folositor sa inteleg de ce fac ceea ce fac) . Prima sedinta a fost oribila si daca nu as fi avut nevoie de carnet as fi renuntat atunci. Imi venea sa ma dau jos din masina si sa ma duc acasa. Pe masura ce a trecut timpul si eu am devenit mai putin praf, comportamentul lui s-a schimbat si a devenit mai putin muratura.

As recomanda scoala de soferi Nelit? Da. L-as recomand si pe instructorul meu, care desi nu apare in asa multe review-uri pe paginile Nelit, nu este cu nimic mai prejos fata de ceilalti instructori ( care apar asa des in reviewuri pentru ca le cer cursantilor sa posteze reviewuri dupa ce iau traseul, si sa le mentioneze si numele). Doar sa plecati cu asteptari corecte la drum, ca nu veti termina in viteza scoala si ca instructorii mai tipa. Si mai stau si pe telefon. Si mai si barfesc la telefon mai ceva ca muierile.

Ah, si inca un lucru care m-a deranjat la scoala este faptul ca nu au POS. Intr-adevar poti plati in contul scolii prin internet banking dar avand in vedere ca cei de la scoala scriu dosarele elevilor la masina de scris ( ati citit bine, MASINA DE SCRIS) nu m-am simtit prea confortabil sa platesc in cont si am preferat sa platesc cash.

Daca vreti sa aflati mai multe despre experienta mea cu scoala de soferi, cum am invatat pentru examenul teoretic si cum a fost examenul de traseu, va invit sa urmariti ACEST clip.

 

 

Comments

comments

Camelcutza

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *